Bunaltıcı Sıcaklarda Ferahlatan Lezzet: 10 Dakikada Hazırlanan Buz Gibi Karpuzlu Dondurma Tarifi!

Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcakları, serin ve hafif tatlara olan isteği yükseltiyor. Ancak marketlerdeki dondurmaların yüksek şeker ve kalori değerleri, sağlıklı beslenmeyi önemseyenler için endişe kaynağı. İşte size hem pratik hem de son derece lezzetli bir alternatif: Ev yapımı karpuzlu dondurma...

Bunaltıcı Sıcaklarda Ferahlatan Lezzet: 10 Dakikada Hazırlanan Buz Gibi Karpuzlu Dondurma Tarifi!

Yaz ayları denildiğinde akla ilk gelen meyvelerden biri olan karpuz, ferahlatıcı ve sulu yapısıyla sıcak günlerde en güzel dostlardan biridir. Peki, bu nefis meyveyi dondurma haline getirmek size nasıl geliyor? Üstelik bunu beyaz şeker kullanmadan ve yalnızca iki malzeme ile yapabileceğinizi biliyor musunuz?

KARPUZ DONDURMASI NASIL HAZIRLANIR?

Bu tarif, hem son derece kolaylığı hem de içerdiği koruyucu maddelerin yokluğu ile öne çıkıyor. Gerekli olan malzemeler sadece karpuz ve isteğe bağlı olarak bal veya agave şurubu.

MALZEMELER:

2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, küp şeklinde doğranmış karpuz

1-2 yemek kaşığı bal veya agave şurubu (karpuzun tatlılığına göre ayarlanabilir)

HAZIRLANIŞ:

  • Öncelikle, doğradığınız karpuzları en az 3-4 saat boyunca derin dondurucuda bekletin. Tamamen donmalarını sağlayın.

  • Dondurucudan çıkardığınız donmuş karpuz küplerini bir blendera yerleştirin.

  • Isteğe bağlı olarak, bal veya agave şurubunu ekleyin. (Eğer karpuzunuz oldukça tatlıysa bu eklemeyi yapmanıza gerek kalmayabilir.)

  • Blenderı çalıştırın ve karışımın pürüzsüz, kremamsı bir kıvam alması için yaklaşık 5-7 dakika kadar çekin.

  • Hazırladığınız dondurmayı hemen servis edebilir ya da daha yoğun bir kıvam elde etmek isterseniz, dondurucuda 1-2 saat daha bekletebilirsiniz.