Yeni Lezzet Trendini Yakalayın: Karamelize Soğan Mezesi ile Sofralar Şenleniyor!

Bütün yemeklerin vazgeçilmezi olan soğanın, sabırla karamelize edilmesiyle nasıl muhteşem bir lezzet haline geldiğini hiç düşündünüz mü? Mutfaktaki gizli yıldızımız soğan, bu meze ile sofralarınıza hem şıklık hem de unutulmaz bir tat sunmaya geliyor.

Yeni Lezzet Trendini Yakalayın: Karamelize Soğan Mezesi ile Sofralar Şenleniyor!

Sofraların ayrılmaz bir parçası olarak, bazen sadeliğiyle bazen de zengin lezzetiyle dikkat çeken bir mezemiz var: Karamelize soğan mezesi. Bu alçakgönüllü başlangıç, soğanın keskin tadını tatlı bir lezzet şölenine dönüştürerek damaklarda silinmez izler bırakıyor. Hazırlaması biraz sabır ve özen gerektirse de, elde edilen sonuç bu çabanın her zerresine değiyor.

MALZEMELER

5-6 adet küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı su
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

karamelize-sogan-956b3e8c-49e4-4d34-a9dc-bede967a830e.jpg

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle kuru soğanları dörder dilime keselim.
  • Kesilmiş soğan katmanlarını dikkatlice ayıralım.
  • Sonrasında uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyelim.
  • Soğanları da ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Yumuşamaya başlayan soğanların üzerine toz şekeri ilave edip karamelize olmalarını bekleyelim.
  • Rengi değişmeye başlayan soğanlara yaklaşık olarak su ekleyip, tavanın kapağını kapatalım ve birkaç dakika pişmeye bırakalım.
  • Ardından pişen soğanları bir kaseye alalım, üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Karamelize soğanlarımız servise hazır!
  • İsteğe bağlı olarak, yoğurt üzerinde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...