Et Yiyen Bakteri Vakalarındaki Artış Korkutuyor! Uzmanlardan Kritik Uyarılar

ABD'nin Florida ve Louisiana eyaletlerinde et yiyen bakterilerin görülme sıklığı artış gösterdi. Bu iki eyalette çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, özellikle Körfez Kıyısı'ndaki sularda yüzmeyi kesinlikle tavsiye etmiyor.

Et Yiyen Bakteri Vakalarındaki Artış Korkutuyor! Uzmanlardan Kritik Uyarılar

Bu yıl, ABD'nin Florida ve Louisiana eyaletlerinde et yiyen bakteralara bağlı vakaların sayısında önemli bir artış gözlemlendi. Louisiana eyaletinde sağlık yetkilileri, toplamda 17 vakanın kaydedildiğini ve bu vakalardan 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Florida'da ise, 13 onaylanmış vakanın bulunduğu ve eyalet genelinde et yiyen bakteri yüzünden 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bu bakterilerin genellikle kirli suya maruz kalan açık yaralar aracılığıyla ya da enfekte deniz ürünleri, özellikle de 'yoğunlaşma' eğilimi gösteren istiridyelerin tüketimiyle insan vücuduna girdiğini belirtmektedir.

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER!

Uzmanlar, et yiyen bakterilerin mayıs ile ekim ayları arasında ılık ve tuzlu sularda çoğalma eğiliminde olduğunu, ayrıca Körfez Kıyısı'nın bu bakterilerin üremesi için elverişli bir alan oluşturdalrını vurguladı.

CDC, tedavi edilmemesi durumunda bu bakterilerin birkaç gün içerisinde ölümle sonuçlanabilecek ciddi enfeksiyonlar oluşturabileceği konusunda halkı uyarıyor. Ayrıca, 'ölü veya enfekte dokunun çıkarılması' amacıyla ekstremitelerin kesilmesini gerektirebilecek yaygın bir yaraya veya kan dolaşımına bağlı enfeksiyonlara neden olabileceğini de bildirdi.

NEDEN "ET YİYEN BAKTERİ"?

New York Post'un haberine göre, kan dolaşımında meydana gelen enfeksiyon, kabarcıklı cilt lezyonlarına yol açabilir. Bu durum, kişiyi içeriden dışarıya doğru kemiriyormuş izlenimi yaratarak, bakterinin "et yiyen" ifadesiyle anılmasına sebep olmaktadır.

CDC'ye göre, et yiyen bakterilerin diğer belirtileri arasında ateş, kızarıklık, ağrı, şişkinlik, sıcaklık artışı, renk değişikliği ve akıntı bulunabilmektedir.

Öte yandan, bu sağlık kuruluşu, Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 80.000 vaka kaydedildiğini, çoğu vakaların kirli gıdalarla ilişkili olduğunu da vurgulamaktadır.