Evde Pastane Lezzeti! Bu Tarifle 'Bunu Gerçekten Sen Mi Yaptın?' Sorularına Hazırlanın!
Çıtır hamuru ve ipeksi kremasıyla adeta pastane vitrini gibi görünen ekler tatlısını evde hazırlamak artık çok basit! Doğru malzemeler ve yöntemlerle profesyonel bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte adım adım tarifi...

Evde hazırlanan tatlıların dışarıda bulunanlarla aynı derecede etkileyici olabileceğini gösteren bir tarifle karşınızdayız: Pastane kalitesinde ekler! Pürüzsüz kreması, gevrek hamuru ve üstündeki muhteşem çikolata sosuyla hem göz zevkine hem de damak tadına hitap eden bu klasik Fransız tatlısı, artık mutfağınızda kolayca yapılabilir. Doğru yöntemlerle hazırlandığında, dışarıdan alınmış gibi profesyonel bir sonuç elde etmek hiç de zor değil.
MALZEMELER
Hamur için;
125 g tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Krema için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
Üstü için;
Çikolata
HAZIRLANIŞI
- Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı ekleyerek karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan kremayı ocaktan alıp, uygun bir kabın içine aktaralım ve üstünü streç filmle kaplayarak soğumaya bırakalım.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye koyalım. Tereyağı eridikten sonra unu ve vanilyayı ekleyip, iyice karıştırarak pişirelim.
- Kıvamını alan hamuru ocaktan alarak yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker, her biri iyice özleşene kadar karıştırarak ekleyelim.
- Hamuru hazırladıktan sonra çift kilitli poşete alalım ve kilidini sıkıca kapatalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirip, poşetin ucunu keselim ve hamuru tepsiye şeritler şeklinde sıkalım. Eğer hamurda eğrilikler olursa, parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz.
- Ekler hamurlarını önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Fırın açılmadığında eklerlerinizi olumlu etkileyecektir.
- Fırından çıkan ekler hamurlarını soğumaya bırakalım. Bu sırada, soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Eklerleri bir kenarından bıçakla keserek içinde kremamızı dolduralım. Alternatif olarak, üzerinden delerek de doldurabilirsiniz.
- Hazırladığımız eklerleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alalım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.